pascal

Pascal Delye is opgegroeid in de horecawereld.

Zijn ouders hadden het hotel-restaurant Ter Heist, geleden op de Zeedijk in Heist. Daar maakte hij als kleine jongen bij zijn grootouders voor het eerst kennis met de horeca. Hij mocht aardappelen schillen en mosselen schoonmaken. Het was dan ook geen wonder dat Pascal naar school ging naar Ter Groene Poort.

Pascal zijn ouders hadden ondertussen het hotel overgelaten aan hun dochter en schoonzoon en waren het nieuwe restaurant Narcis Beach gestart op het Heldenplein in Heist. Na zijn legertijd werkte Pascal daar als kok, ook toen zijn ouders op pensioen gingen en zijn schoonbroer het restaurant overnam.
Pascal werkte er bijna 30 jaar.

Toen zijn oudste zoon Thomas afstudeerde aan de hotelschool Spermalie, was het tijd voor een nieuw tijdperk.
Jong en oud sloegen de handen in elkaar. Een rot in het vak en een jeugdig enthousiast jong veulen. Pascal sloeg zijn vleugels uit en had nieuwe zuurstof nodig. De stap was groot maar ervaring genoeg. Na een aantal gesprekken met Thomas om samen een frituur te starten waren ze vertrokken.

Hun visie: een eenvoudige Belgische keuken met huisbereide verse producten.
Frituur Delye Bistro is een frituur met een tikkeltje meer, in een gezellig en warm kader en met de voetjes op de grond.

pascal

Pascal Delye is opgegroeid in de horecawereld.

Zijn ouders hadden het hotel-restaurant Ter Heist, geleden op de Zeedijk in Heist. Daar maakte hij als kleine jongen bij zijn grootouders voor het eerst kennis met de horeca. Hij mocht aardappelen schillen en mosselen schoonmaken. Het was dan ook geen wonder dat Pascal naar school ging naar Ter Groene Poort.

Pascal zijn ouders hadden ondertussen het hotel overgelaten aan hun dochter en schoonzoon en waren het nieuwe restaurant Narcis Beach gestart op het Heldenplein in Heist. Na zijn legertijd werkte Pascal daar als kok, ook toen zijn ouders op pensioen gingen en zijn schoonbroer het restaurant overnam.
Pascal werkte er bijna 30 jaar.

Toen zijn oudste zoon Thomas afstudeerde aan de hotelschool Spermalie, was het tijd voor een nieuw tijdperk.
Jong en oud sloegen de handen in elkaar. Een rot in het vak en een jeugdig enthousiast jong veulen. Pascal sloeg zijn vleugels uit en had nieuwe zuurstof nodig. De stap was groot maar ervaring genoeg. Na een aantal gesprekken met Thomas om samen een frituur te starten waren ze vertrokken.

Hun visie: een eenvoudige Belgische keuken met huisbereide verse producten.
Frituur Delye Bistro is een frituur met een tikkeltje meer, in een gezellig en warm kader en met de voetjes op de grond.

thomas

Thomas Delye trad in de voetsporen van zijn vader en ging als 12-jarige jongen naar hotelschool Spermalie in Brugge. Daar heeft hij de kans gehad om stage te lopen in het restaurant 1880 in Groede (Nederland).

Vanaf zijn 15 jaar was hij jobstudent in verschillende restaurants in Knokke-Heist. De eerste dag na afstuderen is hij samen met zijn vader de Frituur-Bistro gestart.

Thomas verzorgt de bar en de zaal maar kan ook zoals zijn papa in de keuken staan. Ze zijn samen een familiebedrijf gestart en dat voel je wanneer je de zaak binnenwandelt.

thomas

Thomas Delye trad in de voetsporen van zijn vader en ging als 12-jarige jongen naar hotelschool Spermalie in Brugge. Daar heeft hij de kans gehad om stage te lopen in het restaurant 1880 in Groede (Nederland).

Vanaf zijn 15 jaar was hij jobstudent in verschillende restaurants in Knokke-Heist. De eerste dag na afstuderen is hij samen met zijn vader de Frituur-Bistro gestart.

Thomas verzorgt de bar en de zaal maar kan ook zoals zijn papa in de keuken staan. Ze zijn samen een familiebedrijf gestart en dat voel je wanneer je de zaak binnenwandelt.